S.F.P.-valve brandklep van Slaats BV
winnaar publieksprijs beste idee van varkensland
S.F.P.-valve brandklep van Slaats BV
winnaar publieksprijs beste idee van varkensland
BRANDWERENDE S.F.P. PLATEN
BRANDWERENDE GECERTIFICEERDE A1 EN WATERBESTENDIGE S.F.P. PLATEN
S.F.P. VENTILATIE PLAFOND
SLAATS FIRE PROOF
S.F.P. VENTILATIE PLAFOND
SLAATS FIRE PROOF

In beeld

Brandklep wint prijs

De brandklep van Slaats BV: daar red je levens mee! Wij hebben de publieksprijs gewonnen voor beste idee van varkensland 2021! De jury vond dat dit idee bijdraagt aan het verbeteren van het imago van de sector en dat het veel leed van dieren en varkenshouders kan voorkomen. Wij zijn trots en blij met deze waardering!  
Video brandklep van Slaats BV


Wij zijn genomineerd voor het beste idee van varkensland 2021!

De selectiecommissie heeft uit 19 kansrijke ideeën, 5 finalisten geselecteerd. Slaats BV maakt kans om winnaar te worden van deze titel. Slaats BV is geselecteerd voor het idee om een mechanische brandklep, de S.F.P.-valve brandklep, in ventilatiesystemen te onwikkelen, zodanig dat het ventilatie kanaal in een varkensstal automatisch sluit bij 60 graden waardoor brand in het afzuigkanaal voorkomen wordt. 
Wij zijn trots dat dit idee gekozen is als finalist voor "het beste idee"! Tijdens de finale op 9 december wordt de winnaar bekend gemaakt! De S.F.P. - valve brandklep: daar red je levens mee!


Primeur! Fam Heijligers- van Gennip

Bij familie Heijligers- van Gennip in de Rips zijn inmiddels de eerste onbrandbare Slaats Fire Proof SFP brandklasse A1 ventilatie plafonds gemonteerd in de eerste afdelingen van de nieuwe zeugenstal
(2400 zeugen)

Op naar de volgende 6000 m2 !


Open dagen familie Swinkels in Leende

Vrijdag 25 juni en zaterdag 26 juni waren er open dagen (in verband met corona in besloten vorm) bij de familie Swinkels in Leende. In de nieuwe stal kunnen 900 zeugen met biggen gehuisvest worden.

Het bedrijf voldoet aan de eisen van het 'Beter Leven Keurmerk 1 ster' en neemt deel aan de 'Maatlat Duurzame veehouderij'.

Ook is rekening gehouden met brandveiligheid. Slaats BV heeft de verwarming geleverd en heeft tijdens de open dagen de eerste nieuwe brandklep gepresenteerd. Deze brankklep wordt gemonteerd in het luchtkanaal en sluit bij een temperartuur van ongeveer 60 graden. Hierdoor wordt bij brand de betreffende afdeling volledig afgesloten van het luchtkanaal. Dit is het principe van 'de deksel op de pan' bij vlam in de pan. Deze brandklep is een nieuwe innovatie naast het S.F.P. Slaats Klasse A-1 ventiilatieplafond en is uniek omdat deze klep de brand beheersbaar in de afdeling houdt en er is geen stroom of regelapparatuur nodig.  


Nieuw !!! Slaats Fire Proof (S.F.P.)

Slaats heeft een innovatieve toepassing ontwikkeld voor de steeds groter wordende vraag om de stallen brandveilig te maken. De Slaats Fire Proof (S.F.P.) ventilatieplafond platen zijn de beste brandwerende ventilatie platen voor uw plafond. Lees meer in bijgaande folder.  Naast deze innovatie is er nog een innovatie. De S.F.P.-valve brandklep. Deze brandklep wordt gemonteerd in het luchtkanaal en sluit bij een temperatuur van ongeveer 60 graden. Lees hierover meer in bijgaande folders.

Slaats Fire Proof S.F.P. ventilatie plafond folder

Slaats Fire Proof valve brandklep Folder