S.F.P. VENTILATIE PLAFOND
SLAATS FIRE PROOF
S.F.P. VENTILATIE PLAFOND
SLAATS FIRE PROOF
S.F.P.-valve brandklep
winnaar publieksprijs beste idee van varkensland
S.F.P.-valve brandklep
winnaar publieksprijs beste idee van varkensland

In beeld

Primeur! Fam Heijligers- van Gennip

Bij familie Heijligers- van Gennip in de Rips zijn inmiddels de eerste onbrandbare Slaats Fire Proof SFP brandklasse A1 ventilatie plafonds gemonteerd in de eerste afdelingen van de nieuwe zeugenstal
(2400 zeugen)

Op naar de volgende 6000 m2 !


Open dagen familie Swinkels in Leende

Vrijdag 25 juni en zaterdag 26 juni waren er open dagen (in verband met corona in besloten vorm) bij de familie Swinkels in Leende. In de nieuwe stal kunnen 900 zeugen met biggen gehuisvest worden.

Het bedrijf voldoet aan de eisen van het 'Beter Leven Keurmerk 1 ster' en neemt deel aan de 'Maatlat Duurzame veehouderij'.

Ook is rekening gehouden met brandveiligheid. Slaats BV heeft de verwarming geleverd en heeft tijdens de open dagen de eerste nieuwe brandklep gepresenteerd. Deze brankklep wordt gemonteerd in het luchtkanaal en sluit bij een temperartuur van ongeveer 60 graden. Hierdoor wordt bij brand de betreffende afdeling volledig afgesloten van het luchtkanaal. Dit is het principe van 'de deksel op de pan' bij vlam in de pan. Deze brandklep is een nieuwe innovatie naast het S.F.P. Slaats Klasse A-1 ventiilatieplafond en is uniek omdat deze klep de brand beheersbaar in de afdeling houdt en er is geen stroom of regelapparatuur nodig.